Från jordbruk till broderi

Brodyr

Christer Elmhammar & Torbjörn Reidarsson 1982

1982 gick vi på samma skola, lantbruksskolan vid Vreta Kloster norr om Linköping. Bilden är från elevhemmet.

Torbjörn fortsatte med lantbruk fram till mitten av 90-talet då han blev datakonsult med Mac som specialitet.

Christer jobbade också kvar i branchen under ett antal år tills han startade en brodyrverkstad i Mjölby 1998 och började köra maskinbrodyr åt större kunder.

Christers familj har en bakgrund inom textilbranschen, morfar var skräddare.

Vi höll kontakten under åren och diskuterade samarbete ibland.

Christers brodyrverkstad skulle kunna nå fler kunder via nätet och Torbjörn hade erfarenheten efter att ha byggt många nätbutiker.

2004-2016

Under denna period var Reidarsson.se en nätbutik specialiserad på produkter av hampafrö. Introduktionen av produkter av hampa på den svenska marknaden var då ett pionjärarbete, idag är produkterna hyllvaror i de flesta livsmedelsbutiker.

2017

BroderiDiskussionen med Christers brodyrverkstad fortsatte. Under hösten 2017 bestämde vi oss för att bygga en tjänst som förenklade för både företag och enskilda att beställa broderade produkter.

Målsättningen var att kunden när som helst på dygnet skulle kunna skapa sin egen design och få rätt pris presenterat, utan att förlora tid på krångliga offerter.

Vi ville också göra det möjligt för enskilda och mindre företag att beställa mindre kvantiteter broderi. De flesta leverantörer krävde en beställning på 25 stycken för att starta maskinerna. Vi ville göra det möjligt att beställa en enda keps!

Budget x pi

Programutvecklingen visade sig ta mer tid i anspråk än vad vi hade räknat med, prisberäkningarna var komplicerade. Vi hade dock bestämt oss för att göra det enkelt för kunden så vi fortsatte, månad efter månad tills vi hade ett broderi-system som fungerade som vi tänkt.

Idag har vi ett system som gör det enkelt att beställa broderade produkter, vare sig det är en enda personlig keps med brodyr eller broderade profilkläder till alla anställda på företaget.

Välkommen med Din beställning!

Torbjörn & Christer


Till sist, lite nostalgi…

Så här såg det ut när Reidarsson.se startade år 2004:

Försäljningen av hampabaserade produkter är en hjärtefråga för oss. Insikten om hur mycket nyttigheter mänskligheten gått miste om i spåren av förbudet mot hampa både engagerar och aktiverar. Vi vill medverka till att återupprätta hampans rykte till den sanna bilden. Den moderna industrihampan är en fantastisk nyttoväxt som inte har någonting med droger att göra!

Om du inte blir hög på franskbröd så lär du inte bli det på hampafrön heller. Vallmons frö kan användas för tillverkning av opium, men det är naturligtvis inte den sorten man har på frukostbrödet.

Ibland misstänkliggörs människor som propagerar för hampan med påståenden om att de har en ”dold agenda” och egentligen bara vill legitimera narkotika. Vi hör inte dit. Vi har inte ens provat narkotika.

Däremot äter vi mycket hälsokost av hampa; frön, smör, pulver och olja. Vi är övertygade om att en hälsosammare kost är lösningen på många av dagens krämpor. I snabbmatens spår frodas fetma och sjukdomar. Hampamaten är raka motsatsen, den bidrar till ett sunt liv och gör din kropp starkare, utan gifter och tveksamma tillredningsprocesser.

Tänk om din mat kan vara din medicin? Tänk om resten av växten kan hjälpa oss ur oljeberoendet? Tänk om växthuseffekten går att stoppa? Tänk om…

Tänk om!

-Torbjörn Reidarsson

Allra sist, lite trivia:

BroderiVarför använder vi typsnittet ”Cooper” i vår logotyp?

Det fungerar utmärkt för brodyr, men det finns en orsak till…

Här får du en ledtråd:


Juridisk information:

IT Reidarsson AB 556555-7252 Viby Postgård 4 590 17 Mantorp 0731-819 641